Följ oss på LinkedIn Kontakta oss Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund

Teknisk Specialist

till ledande företag inom fiberoptik

Teknisk Specialist

Har du bakgrund inom drift, nätverk och fiberoptik?

Är du serviceminded och har jobbat med teknisk kundsupport hos en operatör eller större aktör inom fiber och nät? Då ska du definitivt läsa vidare!

Det här är en roll för dig som vill komma till det lilla, framgångsrika bolaget där du tydligt kommer bidrar till vår framgång hos våra kunder och vårt företags fortsatta tekniska utveckling. Du kommer att ha ett tekniskt supportansvar och arbeta i nära samarbete med kund, fabrik, sälj och produktchef.

Som specialist kommer du att stötta våra säljare, arbeta i nära samarbete med produktchef och fabrik, för att på bästa sätt hjälpa våra kunder.

Karriärmöjlighet: Teknisk Specialist till ledande företag inom fiberoptik

Exempel på arbetsuppgifter i rollen:

  • Kundsupport och felhantering
  • Produkt- och lösningsdesign, teknisk utveckling och dokumentation
  • Stötta säljarna med produktval, tekniska lösningar och dokumentation
  • Utveckling av befintlig koddatabas nära samarbete med vårt norska systerföretag
  • Bidra till framtagning av nya produkter och lösningar
  • Ansvarig för egna utvecklingsprojekt

Vi söker dig som har god förståelse kring telekom/nätverk, datacenter och optisk utrustning.  Du kommer att arbeta nära VD, Sälj, Kunder och Teknikteam där Pro Optix och våra nordiska systerbolag arbetar tätt tillsammans för teknisk utveckling.
Du kommer även vara en del i företagets ansikte utåt avseende teknik och support gentemot kunder, blir du en avgörande kugge i företagets utveckling och framgång.

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har en naturlig nyfikenhet och en stark vilja att lära dig mer och specialisera dig inom fiberoptik, WDM (CWDM, DWDM) och passiv fiber.
Vi tror att du har ett par års erfarenhet inom transmission eller datakommunikation, alternativt en lämplig nyligen avslutad utbildning inom området.

En bakgrund inom drift, nätverk och felhantering/felsökning i nät, hos någon större nätägare är meriterande. Du är van och trivs med att vara kontakten mellan olika parter, tex kund och operatör. 

Du ser fördelar med att arbeta i ett litet, agilt företag, är genuint intresserad av teknik med en ambition att ta del av och lära dig nya saker samt lockas av möjligheten att komma i direkt kontakt med fabrik och få en möjlighet att påverka produkters och lösningars utformning.


Som person är du en social och serviceminded problemlösare. Du håller en mycket god kvalitet i ditt arbete och har lätt för att kommunicera med andra. Du är prestigelös och vet värdet av att arbeta i team, för nöjda kunder och resultat.
Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig en spännande teknisk roll i ett nischat, framgångsrikt företag där du blir en viktig medarbetare i en koncern som håller på att växa inom segmentet men med bevarad kultur om att förbli det lilla snabba företaget. Det är högt i tak, vi har kul när vi jobbar och är ett starkt team. Vi tror på och ger individen frihet och ansvar där ett välfungerande team kan leverera en service som överträffar det kunderna förväntar sig.

Du får fina möjligheter att utvecklas genom att ta ett brett ansvar i vår tekniska support i nära samarbete med produktansvariga, säljare och VD. Vi sitter i trevliga, fräscha lokaler vid Nacka Forum. Som medarbetare har Du friskvårdsbidrag, tjänstepension, individuell plan för fortbildning, roliga konferensresor och andra aktiviteter.

Om oss och företaget

Vi är bolaget som förlitar sig på individer med driv som är med och utvecklar bolaget och hjälps åt att hålla hög servicenivå mot kunderna. Våra värderingar är Personligt, Engagerat och Glädje. Företaget grundades 2010 med målsättningen att bli en nischad aktör inom fiberoptik. Sedan 2017 är Pro Optix en del av Lifco och vi har två systerbolag som vi jobbar i sammarbete med. Ett i Norge och ett i Finland. Bland våra kunder finner du energibolag, systemintegratörer, telekom- och internetoperatörer, stadsnät, kommuner, universitet och välkända globala företag med egen IT infrastruktur. Vi gör mer och mer online och ser att vi kan expandera ytterligare via vår platform online. Vi växer stabilt inom datacenterlösningar och gör numera affärer hela vägen från kundernas core till access i näten. Nu är vi nyfikna på om du är vår nästa kollega!

Är du den vi söker?

Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande. Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning, placeringsort Stockholm. Skicka CV och personligt brev till recruiting@prooptix.se. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Prenumerera på nyhetsbrev