Följ oss på LinkedIn Phone icon Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund

Ledande leverantör
av fiberoptiska lösningar

Trusted Partner

Din leverantör av
fiberoptiska lösningar

Pro Optix grundades 2010 av ett team med lång erfarenhet av branschen. Målsättningen var att erbjuda den nordiska marknaden ett konkurrenskraftig produktsortiment av fiberlösningar med stöd av ett expertteam.

Idag använder 4 av de största telekomföretagen i Norden och över 100 Stadsnäts Pro Optix-produkter. Vi har ett stort utbud av innovativa fiberoptiska lösningar, med snabb leverans till kunder över hela Europa.

Bland våra kunder finner du systemintegratörer, telekom- och internetoperatörer, stadsnät, kommuner, energibolag, universitet och företag. Vi är certifierade av Svenska Stadsnätsföreningen (SSNF).

Prisbelönt företag

Prisbelönt
företag

Pro Optix har vunnit flera priser genom åren, såsom ”Superföretag” utsedd av Veckans affärer samt Dagens Industris ”Gasell-pris” – båda prestigefyllda priser att vinna.

Utmärkelserna är ett erkännande av vårt hårda arbete och den framgång som det resulterat i. Det ger oss fortsatt motivation till att fortsätta på inslagen bana och leverera på högsta nivå till alla våra kunder och partners.

Super Company Di Gasell

Pro Optix ger dig trygghet

Vi vill erbjuda trygga testade lösningar som är kommersiellt attraktiva. Därför har vi en strikt urvals- och testprocess och vi arbetar endast med ISO-certifierade tillverkare som erbjuder kvalitativa produkter i teknisk framkant. Vi erbjuder omfattande garantier, garanterad kompabilitet samt teknisk support och pre-sales tjänster.

Därför ska du välja Pro Optix

Förutom våra omfattande produktgarantier och garanterad kompatibilitet, är vi angelägna om att leverera värdefulla lösningar samt snabb och effektiv service till våra kunder. Vår vidareutveckling av kundportalen har gjort det möjligt att söka efter över 14 000 produkter, se aktuell lagerstatus, få offert direkt samt göra beställningar snabbt och effektivt.

PERSONLIGA

Personliga

Våra kunder är våra vänner, vi gör personliga affärer samt skapar förutsättningar för långvariga och lönsamma relationer.

ENGAGERADE

Engagerade

Vi är lyhörda och proaktiva, vi ger våra kunder bästa möjliga kundservice! Vårt engagerade team gör det möjligt att prestera över förväntan!

GLÄDJE

Glädje

Genom ett öppet klimat, högt i tak och en avspänd miljö, skapar vi förutsättningar för direkt feedback och ständiga förbättringar.

Konkurrenskraftigt produktsortiment

Konkurrenskraftigt produktsortiment av fiberoptiska lösningar

Pro Optix erbjuder en bred produktportfölj av fiberoptiska lösningar för olika anslutningstekniker, från kärnan i datacentret ända ut till sista anslutningspunkt.

Detta inkluderar optiska transceivers, fiberkablage, multiplexers, mediakonverterare, test- och mätutrustning för den europeiska fibermarknaden och utanför dess gränser.

+ Se hela produktsortimentet   + VISA VÅRA TJÄNSTER
Pro Optix – en del av Lifco

Pro Optix –
en del av Lifco

2017 köptes Pro Optix upp av den finansiella koncernen Lifco som förvärvar och utvecklar bolag med potential att leverera tillväxtresultat. Uppköpet gav Pro Optix nya möjligheter med en stark ägare i ryggen men med en bibehållen företagskultur som ger ett flexibelt och personligt företag.

Uppköpet stärker Pro Optix konkurrenskraft samt skapar fler möjligheter. Bland annat har våra kunder nu tillgång till globala leveranser via de 140 systerbolag som ingår i Lifco gruppen.

 

Prenumerera på nyhetsbrev