Följ oss på LinkedIn Phone icon Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund

Öka kapaciteten i nätet med 100G O-band WDM

Passiva 100G WDM i O-bandet eller OWDM, som det ofta kallas, bygger på samma teknik som CWDM och DWDM. Till skillnad från DWDM som använder C-bandet kring 1550 nm. Använder OWDM, som namnet antyder, O-bandet som ligger mellan 1260 nm och 1360 nm. Fördelen med att använda O-bandet jämfört med C-bandet är att man har en lägre dispersion vid kortare våglängder. Detta är samma fenomen som gör att vitt ljus bryts upp till olika färger när det passerar genom en prisma. Nackdelen är i stället att det är högre dämpning av en optisk signal i O-bandet än i C-bandet, vilket gör att en kraftfullare laser måste användas.

100G o-Band WDM

Pro Optix kan erbjuda en 100G QSFP28 O-band WDM-transceivers, med ett CAUI-4-värdgränssnittet, vilket innebär ett elektriskt interface med 4 stycken NRZ-modulerade ledningar och som säkerställer kompatibilitet med era switchar. Det optiska interfacet är en PAM4-modulerad laser och enheten har integrerad FEC (Forward Error Correction), för längre räckvidd. Modulerna finns i två varianter. En med 16 kanaler, 200 GHz kanalavstånd och en räckvidd på upp till 25 km. Behöver man en räckvidd på upp till 40 km finns en version med 8 kanaler och 400 GHz kanalavstånd. Du kan läsa mer om Pro Optix OWDM-transceivers här.

 

Du kanske också är intresserad av...

 
Nordiskt TV-Bolag
Våra Produkter

Våra Produkter för Fiberoptiska Anslutningar

Det breda produktsortimentet ger oss möjlighet att erbjuda lösningar som är anpassade till kundens specifika krav. Vi kan garantera kompabilitet och hög kvalitet samt ge garantier då alla våra tillverkare är ISO-certifierade.

+ Läs mer
Channel Partner Services
Maximera möjligheterna och skapa affärer

Återförsäljarservice

Pro Optix erbjuder sina återförsäljare en rad olika tjänster som adderar värde och maximerar möjligheterna för ÅF att öka försäljningen. Värdeadderande tjänster för återförsäljare inkluderar nätverksdesign, testlabb för fiberoptiska lösningar, logistik- och leveranslösningar, marknadsföringsstöd med mera.

+ Läs mer
 

Prenumerera på nyhetsbrev