Följ oss på LinkedIn Phone icon Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund

Pro Optix lanserar nästa generations WDM multiplexer

Fibre Optics

Pro MINI & Pro NANO med Hög- & Ultrahög densitet

Pro Optix som specialiserar sig på fiberoptiska lösningar lanserar nu två nya produktserier för xWDM (Wavelength Division Multiplexers). Pro MINI – Serien med hög densitet, Pro NANO med ultrahög densitet. Man är FÖRST I VÄRLDEN med detta och jämfört med traditionella lösningar på marknaden så kan man erbjuda en 300% högre densitet med MINI-serien samt 600% högre densitet för NANO-serien. Detta möjliggör en dramatisk storleksreducering för användarnas foot-print i datacentret samtidigt som man drar stor nytta av det nya systemet. För NANO-serien är man först i världen med, en multiplexer-serie som baseras på CS kontakten, möjliggörandet av att få plats med 3 x 40 kanals DWDM multiplexrar inom 1U och den nya modellen NANO XL med samtliga 96 DWDM kanaler förpackat i 1U, vilket innebär att ett och samma fiberpar kan skicka 96 samtidiga strömmar. Pro Optix har samarbetat med Senko vad gäller den patenterade CS kontakten för detaljer kring ingående komponenter.

Den modulära Pro MINI multiplexern använder LC kontakt och inom 1U får man plats med upp till 54 CWDM kanaler eller 48 DWDM kanaler, för NANO gäller upp till 108 CWDM kanaler eller 120 DWDM kanaler alternativt den fasta XL versionen med 96 DWDM kanaler i samma 1U. En av fördelarna är att man extremt flexibelt och enkelt kan blanda MINI- och NANO eller CWDM och DWDM inom samma 1U. Kassetterna är dessutom Hot-Swap vilket innebär att det inte är några rörliga delar och dessa kan enkelt bytas ut om behov eller krav ändras. Passiva innebär också att det inte behöver kopplas någon kraftkälla.

Tom Nordin, VD på Pro Optix –”Den nya MINI och NANO-multiplexern bidrar med ett nytt kompakt koncept och helt oöverträffad densitet i kombination med enkelhet och flexibilitet. Vår drivkraft har varit att drastiskt kunna minska kundernas foot-print i datacentret med den flexibilitet som det modulära konceptet erbjuder. Med xWDM kommer också möjligheterna till att kunna ha dedikerade tjänster eller kunder på olika kanaler men på samma fiber vilket är en stor potentiell kostnadsbesparande post. Lösningen låter kunderna blanda LC och CS anslutning och CWDM och DWDM inom 1U. –”xWDM har länge klassats som krångligt och komplicerat och något för bolag med hela team av WDM specialister, men vi ser att det förändras. Med en anpassad eller standardiserad lösning efter behov och möjligheten till att dramatiskt multiplicera användningen av en fiber så har intresset ökat kraftigt. MINI och NANO tar parametrarna enkelhet och densitet till en helt ny nivå men med beprövad teknologi. Kunderna får på så sätt tillgång till en robust och pålitlig lösning från dag ett.

Pro Optix multiplexrar har omfattande garantier, och vi erbjuder teknisk support både innan och efter ett köp och produkterna tillverkas enligt ISO 9001 och ISO 14001.

För att se en kort teknisk animerad video på NANO- och MINI-serien, besök: www.prooptix.se/produkter/xwdm/

Wavelength Division Multiplexing (WDM)

Genom att använda Wavelength Division Multiplexing (WDM) har du möjlighet att kraftigt öka kapaciteten för din fiber genom att multiplexera optiska ljussignaler på en enda optisk fiber. Genom att separera fibern i olika kanaler kan man på så sätt dedikera kanaler för olika tjänster eller kunder med specifik kapacitet, vilket är ett extremt kostnadseffektivt sätt att multiplecera din kapacitet över befintlig fiber istället för att gräva ner ny fiber. Läs mer i vår WDM-guide.

 

Du kanske också är intresserad av...

 
Nordiskt TV-Bolag
Våra Produkter

Våra Produkter för Fiberoptiska Anslutningar

Det breda produktsortimentet ger oss möjlighet att erbjuda lösningar som är anpassade till kundens specifika krav. Vi kan garantera kompabilitet och hög kvalitet samt ge garantier då alla våra tillverkare är ISO-certifierade.

+ Läs mer
Channel Partner Services
Maximera möjligheterna och skapa affärer

Återförsäljarservice

Pro Optix erbjuder sina återförsäljare en rad olika tjänster som adderar värde och maximerar möjligheterna för ÅF att öka försäljningen. Värdeadderande tjänster för återförsäljare inkluderar nätverksdesign, testlabb för fiberoptiska lösningar, logistik- och leveranslösningar, marknadsföringsstöd med mera.

+ Läs mer
 

Prenumerera på nyhetsbrev