Följ oss på LinkedIn Phone icon Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund

5 skäl till att investera i MPO/MTP fibersystem

Den ständigt ökande datatrafiken, kraven på hög prestanda tillsammans med ökad användning av smartphones och liknande, fortsätter att höja belastningen på kapaciteten i datacenter, då fler organisationer går över till fiberoptiska nätverk. Här tittar vi på fem viktiga fördelar till att investera i MPO/MTP — om du inte redan har gjort det.


01. Ökar kabeldensiteten

Traditionella kablar har bara ett enda fiberpar men MPO/MTP-kablar finns i varianter från 8 till 32 fiber i samma kabel. Med det är det kanske uppenbart (men ändå värt att understryka) att en av de viktigaste fördelarna med denna teknik är förbättrad användarvänlighet – då MPO/MTP ökar densiteten upp till 32 gånger.

02. Överbryggar gapet mellan befintliga 10G- eller 25G-system till nyare 40/100G

Med ständiga förändringar inom teknik, uppgraderingar och nya installationer är det alltid en utmaning att sköta ett datacenter. MPO/MTP-breakout-kablar kan hjälpa till att överbrygga gapet mellan befintliga 10G- eller 25GG-system och nyare 40G/100G, med en MPO/MTP-kontakt i ena änden och ”break-outs” av LC-kontakter (8 eller 12) i andra änden. Att integrera de två systemen kan minska kostnaden och den tid det tar att uppgradera och övergå från gammalt till nytt. Dessutom kan standardiserade förterminerade kablar spara all den tid och ansträngning som normalt går till att terminera RJ45-kontakter och även effektivisera kabeldragning. Detta kommer säkert att spara mer än några minuter av din tid!

03. Minskar drastiskt mängden kablar i ditt datacenter

Att ersätta denna komplexitet (och buntarna av kablar som verkar förpesta vissa datacenter med traditionella metoder) med ett minskat antal MPO/MTPfiber – med högre fiberdensitet som tar mindre fysiskt utrymme – har också den extra fördelen att låta luft flöda effektivare runt om i datacentret och därmed minska kylbehovet. Känn vinden i håret!

04. Modulära förtillverkade / förterminerade system sparar mycket tid (ingen skarvning på plats!)

Det modulära tillvägagångssättet för MPO/MTP, med chassin och kassetter, gör livet lite enklare genom att guida alla de små fiber, som normalt skulle behöva arrangeras individuellt i varje switch, till organiserade buntar eller segment. Med det enorma antal kablar som krävs i ett typiskt datacenter kan denna modulära metod hjälpa dig med organisering och spara dig ännu mer tid. Ingen skarvning på plats, mindre huvudvärk och eventuellt fler lediga helger!

05. Minska signal offset för superhög fiberoptisk prestanda

Om ditt företag (till exempel inom högfrekvent handel) kräver ett nätverk med hög prestanda/låg latens, är signal offset en viktig sak att tänka på (alternativt känt som ”delay skew” eller ”propagation”). För att upprätthålla hög prestanda inom en fiberoptisk anslutning är det viktigt att signal offset eller fördröjningen mellan de parallella anslutningarna hålls på ett absolut minimum. Detta är det enda sättet för att informationen som skickas ska kunna synkroniseras och åter kombineras framgångsrikt vid dess slutdestination. MPO/MTP-system gör det möjligt att mäta och minimera signal offset. Klappat och klart!

Innan MPO/MTP

MPO/MTP Cabling System

 

Efter MPO/MTP

MPO/MTP Cabling System

 

Lediga helger…

MPO/MTP Cabling System


MPO/MTPsystem är definitivt vägen framåt, med viktiga fördelar inom organisering, hantering och strukturering i datacentret. De förenklar uppgraderingar och installationer, integrerar gammalt med nytt, samt minskar värdefull resurstid och förbättrar nätverksprestanda.

Läs mer om MPO fibersystem och lösningar här >

Sök direkt efter specifika produkter i vår kundportal här >


 

Du kanske också är intresserad av...

 
Nordiskt TV-Bolag
Våra Produkter

Våra Produkter för Fiberoptiska Anslutningar

Det breda produktsortimentet ger oss möjlighet att erbjuda lösningar som är anpassade till kundens specifika krav. Vi kan garantera kompabilitet och hög kvalitet samt ge garantier då alla våra tillverkare är ISO-certifierade.

+ Läs mer
Channel Partner Services
Maximera möjligheterna och skapa affärer

Återförsäljarservice

Pro Optix erbjuder sina återförsäljare en rad olika tjänster som adderar värde och maximerar möjligheterna för ÅF att öka försäljningen. Värdeadderande tjänster för återförsäljare inkluderar nätverksdesign, testlabb för fiberoptiska lösningar, logistik- och leveranslösningar, marknadsföringsstöd med mera.

+ Läs mer
 

Prenumerera på nyhetsbrev