T: +46 (0) 8-120 477 50 | E: sales@prooptix.se
 
 
Följ oss på LinkedIn Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund
19 mars, 2020 Quality Differences in Fiber Optical Transceivers

Det kan vara svårt att avgöra om en transceiver är av bra eller dålig kvalitet då de ser väldigt lika ut på utsidan oavsett om de kostar några hundra eller tiotusentals kronor. Till och med en och samma typ av transceiver (t.ex. SFP+ 10G LR) finns med väldigt varierande priser, allt från några dollar på kinesiska webbplatser till flera tusen dollar för originaltransceivers från företag som Cisco och HP.

En del av prisskillnaden kommer från väl tilltagna höga marginaler hos stora plattformsleverantörer så som Cisco, HP eller Juniper. Medan det i vissa fall också finns verkliga kvalitetsskillnader. Det finns många sätt att spara pengar på under produktionen av en transceiver, men det leder också tydligt till lägre prestanda och sämre hållbarhet.

Exempel på kostnadsbesparingar som leder till försämrad kvalité:

  • Billiga kretskort med undermåliga lödpunkter
  • Billiga lasrar och tyvärr ofta andrasortering som har ratats av andra
  • Återanvändning av begagnade lasrar och så kallad ”refurbished” produktion
  • Användande av billig och felaktig produktionsutrustning
  • Ej tillräcklig eller t.o.m. ingen testning av komponenter före produktion
  • Få tester under produktionen, till exempel ingen inbränning
  • Ingen spårbarhet av komponenter som kan hittas och korrigeras efteråt

En del av detta ger tydligt synliga resultat som till och med kan ses på färdigproducerade helt nya transceivers. Här är ett exempel på ett kretskort med flera dåliga lödpunkter och dåligt placerade komponenter.

Quality Difference in Transceivers

Det framkommer tydligt när vi mäter den optiska prestandan på helt nya transceivers där man använt sig av billiga komponenter. I bild 1 nedan ser vi ett ögondiagram från en SFP+ 10G LR från en kinesisk onlinebutik. Som jämförelse, i bild 2 har vi ett ögondiagram från en Pro Optix SFP+ 10G LR:

 
Chinese ecommerce SFP+ LR

Bild 1: Kinesisk onlinebutik SFP+ 10G LR

Pro Optix SFP+ LR

Bild 2: Pro Optix SFP+ 10G LR

 

Den vänstra är långt utanför de krav som specificeras för 10GBASE-LR i IEEE 802.3. Det faktum att en transceiver som denna säljs är ett tydligt tecken på dålig kvalitetskontroll. Transceivers med sådana ögondiagram kan ge mer bitfel om du ökar länkens distans något eller ökar temperaturen.

Pro Optix erbjuder transceivers av högsta kvalitet men till ett mycket rimligare pris än vad som vanligtvis erhålls från de stora tillverkarna av nätverksutrustning. Vi har en omfattande urvalsprocess och en löpande uppföljning för att säkerställa kvalité. Vårt nära samarbete med våra produktionspartners syftar till att säkerställa så att våra kunder enbart har högkvalitativa produkter ute i sina nät.

+ Fiberoptiska Transceivers
 
Prenumerera

Du kanske också är intresserad av...

 
Pro Optix are turning 10 years old! Hear from Pro Optix CEO Tom Nordin, as he discusses the continued development of transceiver form factors over the years, optical technology developments and what the future looks like for Pro Optix. Läs mer >
Pro Optix lanserar nästa generations WDM multiplexer – Pro MINI & Pro NANO med Hög- & Ultrahög densitet Läs mer >
ATEA Logistics och Pro Optix har formaliserat samarbetet och tecknat ett avtal som omfattar Pro Optisk fiberoptiska lösningar för att säkerställa att dessa finns med som en del av erbjudandet från ATEA-nätverket runt om i Norden. Läs mer >
Produktionen har nu sakta börjat att komma igång! Detta gäller dock bara i vissa provinser och vi är i nära kontakt med våra fabriker och planerar just nu för Q1-Q2. Läs mer >
Nordiskt TV-Bolag
Våra Produkter

Våra Produkter för Fiberoptiska Anslutningar

Det breda produktsortimentet ger oss möjlighet att erbjuda lösningar som är anpassade till kundens specifika krav. Vi kan garantera kompabilitet och hög kvalitet samt ge garantier då alla våra tillverkare är ISO-certifierade.

+ Läs mer
From One To Another
We Support

From One to Another

Pro Optix är stolta över att stödja välgörenhetsorganisationen From One To Antoher. Organisationen gör ett viktigt arbete genom att ge stöd och utbildning till kvinnor i Kenya.
 

+ Läs mer
 

Prenumerera på nyhetsbrev