Följ oss på LinkedIn Kontakta oss Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund

From One to Another fyller 10 år

From One to Another är en ideell, icke-vinstdrivande förening som arbetar för alla flickors lika rätt till utbildning. Genom att dela ut gymnasiestipendier och bygga kvinnocenter i Kenya jobbar From One to Another för att skapa ett hållbart samhälle.

Sedan starten för 10 år sedan har man delat ut 1704 stipendier och på så sätt möjliggjort en bättre framtid för flickor i Kenya. Vi på Pro Optix har varit med och stötta föreningen sedan 2016 och är djupt engagerade i det arbete som sker både här ifrån Sverige men också på plats i Kenya.


Vi låter Pro Optix grundare och tidigare vd Peter Hällström berätta lite mer om varför han valde att engagera sig och Pro Optix i just From One to Another.

PeterJag kom i kontakt med From One to Another av en slump. Vi skulle rekrytera en ny vd till Pro Optix och From One to Anothers ena grundare Kristina Hagström Ilievska var en av kandidaterna för tjänsten. Kristina fick inte jobbet hos oss på Pro Optix men hon fick mig väldigt intresserad av From One to Another.

Pro Optix har redan från företagets start bidragit till olika välgörenhets-
organisationer, bl. annat SOS Barnbyar som jag också sponsrat privat. Men när jag fick se och förstod vad From One to Another gör och vilken skillnad deras arbete gör för flickor, kvinnor och deras familjer valde jag att gå över till att sponsra dem istället. Pro Optix blev då en av föreningens första företagssponsorer.

Med hjälp av vår sponsring har ett kvinnocenter i Mgombese kunnat etablerats och det är just det, att vi kan se exakt vart våra pengar går och få följa vad som kommer ut av det. Att vårt bidrag gör skillnad på riktigt. Det gör oss stolta! Det är också anledningen till att vi valde att sponsra From One to Another från början, och fortsatt vill sponsra föreningen.

Pro Optix är en stor företagssponsor men Peter sponsrar även flera stipendier privat och har haft möjlighet att åka till Kenya och få se From One to Anothers arbete på plats.

 • Varför tycker du att det är viktigt att flickor i Kenya ska få gå i skolan på samma villkor som pojkar/sina bröder?
 • Jag tycker det är viktigt att bidra till ett mer jämställt samhälle, så även i Kenya, och det faktum att kvinnor återinvesterar mycket mer av sina inkomster tillbaka till familjen jämfört med männen gör att just utbildning känns viktigt att satsa på.
 • Vad betyder From One to Another för dig?
 • Att på ett väldigt påtagligt sätt kunna vara med och göra skillnad på riktigt.
 • Du har ju varit på plats i Kenya inte bara en gång utan flera gånger. Vad har du tagit med dig från dina resor till Kenya och det arbete som From One to Another gör på plats?
 • Det vänliga och generösa bemötandet i byarna och den positiva inställningen. Problem här hemma känns helt plötsligt väldigt små i jämförelse med de utmaningar man har där. Men också möten på det enskilda planet för att förstå vad som behövs, och att det From One to Another gör verkligen gör stor skillnad.
 • Varför väljer Pro Optix att fortsatt stötta From One to Another?
 • För att vi ser vilken nytta vi gör som enskilt företag men också att hela From One To Another med alla dess sponsorer och givare verkligen bidrar till att göra enorm skillnad. Alla dessa tjejer som har gått ut skolan, pluggat vidare och/eller fått en bra anställning och nu ger tillbaka till familjerna och byarna. Det gör oss säkra att pengarna kommer fram och verkligen gör skillnad.
 • Nu fyller föreningen 10 år, vad tror du eller hoppas du kommer hända i framtiden?
 • Jag hoppas på mycket!
  Att det blir fler företagssponsorer och privata sponsorer som möjliggör att fler flickor får gå i skolan. För kan vi med vår hjälp skapa en bättre framtid för de här flickorna, då har vi gjort samhällsnytta på riktigt.

Vill du veta mer om From One to Another och deras arbete, kan du läsa mer på deras hemsida >

From One To Another

 
Prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Skicka >

 

Prenumerera på nyhetsbrev