Följ oss på LinkedIn Kontakta oss Optiska Nyheter Bli Kund

Beräkna Optical
Power Budget

Optical Power Budget

Beräkningen tar hänsyn till den optiska källan, våglängder, typ av fiber, avstånd, kärndiameter och lins samt ett antal olika parametrar som påverkar effektförlust. Grundläggande för att göra beräkningen är avstånd och dämpning. Dvs. hur lång är fibern från punkt till punkt samt graden av signaldämpning. Dämpningen påverkas av fiberkabelns ålder, vilket ofta relaterar till skarvar/svetsar, stationer, kontakter och skador. Genom att göra en mätning med en OTDR (Optical Time Domain Reflectometer) kan du utvärdera fiberns status. Med rätt information om dämpningen kan du också beräkna hur mycket du kan utöka ditt fibernät innan du måste addera aktiv utrustning.

Exempel: Beräkning av
Optical Power Budget

 

Power budget (PB)
Antag minsta “transmitter power” (PT)
Antag minsta “receiver sensitivity” (PR)

PB = PT – PR

Följande ekvation är i decibel (dB) och decibel i referens till 1 mW (dBm):

PB = PT – PR
PB = 0 dBm – (–16 dBm)

PB = 16 dB

Bloggar och resurser

 
Transceiver Blogs

Användande av DAC-kablar i SAN, datacenter och högpresterande datormiljöer

Högpresterande Direct Attach Cables (DAC) är ett mycket kostnadseffektivt, och enkelt sätt att skapa anslutningar mellan olika typer av nätverksutrustning.

Läs mer >
Transceiver Blogs

Lär dig mer om laser – hjärtat i fiberoptiska transceivers

Läs mer om olika typer av lasrar som är nyckelkomponenten i fiberoptiska transceivers. Dessa påverkar både kostnad och överföringsavstånd.

Läs mer >
Transceiver Blogs

3 tips vid installation av MPO-lösningar

Viktiga fakta som guidar dig vid val och installation av MPO-kablar och kontakter för att säkerställa en lyckad MPO- Lösning.

Läs mer >
 

Prenumerera på nyhetsbrev